torsdag 29 maj 2014

Operation Dagsverke


Tack vare gårdagens Operation Dagsverke, i kombination med en dröm, så kom Äldste och jag till skott med att måla garaget. Tänk att det har varit i en färg och huset i en annan i väldigt, väldigt många år. Men nu är det slut på det!


Kylan ven runt knutarna i en inte alltför behaglig temperatur så vi fick bylsa på oss ordentligt. Frampå dagen kom kom även Mellan ut och förenade sig med oss i vårt arbete. Yngste kom ut han också men konstaterade frankt att det var alldeles för kallt. Han tog istället på sig rollen som fikaansvarig.

Det är gott att stå och arbeta sida vid sida. Att få samtala om det som kommer upp, vara tyst en stund och så komma varandra lite djupare inpå livet när inget gör att endera måste hasta iväg åt olika håll. Vi stod ju där, sida vid sida, timme ut och timme in. Så klart man hinner prata om livets väsentligheter.


Så ropade fikaansvarig in oss. Han hade gjort chokladbollar, dukat bordet och kokat kaffe. Stolt meddelade han att han även dammsugit köket då det blivit så smuligt under chokladbollstillverkningen. 

Det ska nog bli ordning på den gossen med!

Styrkta av omtanke, fika och kaffe återtog vi sedan vårt arbete. Pappan blev både glad och överraskad utav resultatet ifrån vårt idoga knegande när han lyckats ta sig hem trots trasiga elledningar på tåget.

3 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att kunna bocka av sådana dära måsten. Praktiskt med operations dagsverk också.

  SvaraRadera
 2. Härligt göra och härligt att få undan.
  Du är jättesöt som målare:)

  SvaraRadera
 3. Ser ut som att ni haft det riktigt bra när ni har arbetat :) Vi jobbar också på det där med samma färg fast hos oss gäller det själva huset som har lite för många färger. Liza

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!