torsdag 1 maj 2014

För kärleks skull

Mitt eget sätt att fira Valborg var att lyssna på OD på radion medan jag doppade spanska jordgubbar i choklad. Jag åt även upp en del av dem. Den andra delen åt mina söner.


Resten av det jag gjort igår och idag har jag gjort av ren kärlek till min man. 


Jag har bland annat sjungit svåra vårsånger i samhällets garanterat enda KD-kör samt serverat kaffe i nattligt och mycket kallt regn.


Jag har rotat igenom vinterkläderna igen för att rusta familjen för familjemanifestation och demonstrationståg. Tack och lov så smalt det mesta av snön bort till själva tillställningen.


Jag har tågat igenom staden tillsammans med några hundra andra, skanderandes glada tillrop om trygga familjer. Och jag måste säga att det nog bara var vårt tåg som var glatt. S och V var allvarliga och Fi var nog mesta arga. 

Själva torgmötet fångade de två äldstes uppmärksamhet när grisar och grisbönders situationer kom på tal. 

Yngste däremot hittade en kompis som han rymde med. Jag fann dem slutligen på Länsmuséet och fick överväga min reaktion en stund. Det är ju inte bra att rymma när man är sjuåriga lantisar på besök i stan men samtidigt tyder det ju på viss bildning och visst förstånd att rymma till just ett museum. Jag fick gå där och grubbla en stund medan vi njöt av Mattias Klums fantastiska fotografier.

Ja, vad gör man inte för den kärleken? Till och med fryser oavbrutet i ett dygn!


4 kommentarer:

 1. En riktigt kultiverad rymling med smak för det goda. Jag föredrar också glada tillrop.

  SvaraRadera
 2. En fint beskriven Valborgshelg!
  Som innehåller allt det nödvändiga i livet för att man ska må bra!

  kram

  SvaraRadera
 3. Söt du är i din hatt.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Låter som en fin valborg och första maj. Kreativt av pojkarna att bege sig till museet :) Skönt att allt gick väl och de kom tillrätta till sist.
  Ha nu en fin helg!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!