lördag 3 maj 2014

Kosläpp

Denna soliga men lite kyliga dag bar det av ännu längre ut på landet. Vi skulle beskåda kosläppet på en av Sju Gårdars gårdar. Sju Gårdar är just sju gårdar som gått samman och bildat ett eget KRAV-märkt mejeri och varje år har de kosläpp vilket är en mycket välbesökt tillställning.


Vi tog plats på förstaparkett och inväntade spektaklet medan vi åt hamburgare gjorda på gårdens kött och räknade ned tiden. Vi hade på det hela taget en skön stund där i solen.


Så var minuten slagen, förväntan var på topp, dörrarna öppnades och komadammerna skuttade ut alldeles pillriga och kvillriga och så smått tokiga.


Det är allt en syn att beskåda när de skuttar omkring med sina stora juver. De annars så värdiga matronorna.


Och mäter sina krafter emot varandra, sprätter med bakbenen och råmar i högan sky.


När de lugnat sig en smula blev de varse sina beskådare och bestämde sig samstämmigt för att komma och skåda tillbaka. I ett huj kom ett hundratal kossor galopperande rakt emot oss där vi satt, tvärstannade någon meter framför och glodde stint men snällt tillbaka på samma vis som vi begapade dem. Dock tröttnade de fortare än vi, vände om och fortsatte sin ystra dans. Vad oss anbelangar låg vi gott där i lä mot vår sten så vi låg kvar ännu en god stund och iakttog och njöt. 


På vägen tillbaka fick gossarna testa på att mjölka och det med gott resultat. 
Nu finns drömmen om gård ännu starkare i vissa hjärtan.

2 kommentarer:

  1. Kosläpp är så härligt somrigt. Kram

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det ser ut när dom skuttar omkring :)

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!