söndag 18 maj 2014

Frihet och tacksamhet

Jag är så tacksam över att få bo i ett land där det är tillåter att uttrycka sin tro. Att leva ut den och få fira Gudstjänst mitt i huvudstadens Kungsträdgård en solig lördag i maj. 


Tillsammans med tusentals andra ifrån hela landet tågade vi först glatt sjungande runt i staden för att sedan samlas i Kungsan allt för att manifestera vår tro på Jesus. Och helt utan risk att bli fängslade, piskade och hängda. 

Kontrasten till Mariam Yahya Ibrahim i Sudan som bara har dagar kvar till att just denna dom skall verkställas på grund av att hon är kristen och gift med en kristen man är så stor att det knappt är greppbart. Domen skall verkställas trots att hon är gravid i åttonde månaden.

Vill du göra något för Mariam så har norska Amnesty en namninsamling som bara tar någon minut att fylla i. http://www.amnesty.no 

Jag vill hissa flaggan och hylla det land jag lever i och den religionsfrihet vi har.

4 kommentarer:

 1. Ja, tack och lov att vi har det så bra!
  kram

  SvaraRadera
 2. Håller med! Vi har det så bra!

  Kramar
  Petronella

  SvaraRadera
 3. Det är synd att vi inte alla har samma möjligheter. Vi små människor. Det gör ont när jag tänker i den banorna.

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med, Hurra för ett land där en har möjlighet att tycka och tro fritt! Tror detta är något som många idag tar för givet och inte förstår hur viktigt det är. Det fria ordet och fria val är ju själva grunden för ett samhälle där människor kan leva i frihet. Liza

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!