måndag 28 juli 2014

Besöksdag

I och med den förestående flytten är det mest så här jag tillbringar min semester. Makens klocka väcker oss obönhörligt 07:00 och så sätter vi igång med att fixa allt det där som nästan är klart i vårt hus ända till dess vi stupar i säng vid 23-tiden. Det blir för övrigt ett väldigt fint hus. Ett hus jag hoppas att någon kommer att vilja bo och trivas i många år framöver.


Men, vi har inte bara fixat och donat. Äldste är på Sjövärnskårens sommarskola.


Vilken han sökte till i februari och kom in.


Och häromdagen var det besöksdag. Vi blev upphämtade i militärbåtar av olika valörer och utkörda i skärgården.


Där en ung, mycket stilig man mötte oss. Det var nästan lite svårt att ta in att det var min nyblivne 15-åring som uppträdde så korrekt i uniform.


Strax efter att vi funnit honom var det uppställning. De fick exercera en stund innan befälet var nöjd med rätningen.


Och därefter marscherade de iväg, ställde ånyo upp och så höll majoren ett tal till oss anhöriga där han utlovade att ungdomarna skulle kliva upp 06:00 även efter hemkomst, göra fys samt ställa upp för inspektion av rummet. Tydligen var yttre städning inga som helst problem att frammana det heller.


Och trots att jag var lite skeptisk vid de orden väcktes ett litet hopp när sonen visade sin ytterst välbäddade säng samt skåpet där strikt struktur rådde. Det är kanske daglig inspektion som gör susen.


När så programpunkterna var avklarade serverades vi lunch och därefter kunde Äldste i lugn och ro visa oss runt ön och berätta det som han tyckte var intressant.


Efter några timmar så var besökstiden ute och vi beordrades att fara hem. Man kan väl säga att jag hade önskat ett mer innerligt farväl än vad den uniformsklädde önskade. Det blev något mellanting. Hemfärden skedde i en G-båt, en färd som var löjligt rolig måste jag erkänna. Vi flög över vågorna och skummet yrde och skratten kvillrade.

Om en dryg vecka åker vi tillbaka och hämtar hem gossen efter hans treveckors bortavaro.

6 kommentarer:

 1. Oooo....tufft! Vilken roligt grej att göra. Visste inte ens att det fanns :)

  SvaraRadera
 2. Det känns lite konstigt där i skarven mellan när de är barn och inte barn. Man har lite svårt och acceptera att åren försvinner så fort. Men det blir så många nya saker och intressen man har gemensamt sen också och det blir kul på ett annat vis. Vilken härlig sommarskola och att ni fick tillfälle att besöka den. Kram

  SvaraRadera
 3. Imponerande disciplin. Och tjusiga uniformer :)

  SvaraRadera
 4. Vilket äventyr han är med om. Hoppas vissa saker håller i sig i framtiden på hemmaplan. Det kommer säkert att bli bara i det nya huset. Slit inte ut er helt. Kram Bosse

  SvaraRadera
 5. Åhh, har missat så mycket härinne. Har varit en hektiskt sommar... Huset ni ska flytta till är HELT UNDERBART och tänk att det var en mening att just ni skulle ha det. Din son såg onekligen stor ut och kan tro att det drog i mammahjärtat att inte få krama om ordentligt!

  Stoor kraam
  Petronella

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!