Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås!!!! En fortsättning utan densamma är numer helt otänkbart.
Att äta den som den är, till glass, till bär, rabarberkompott, chokladkaka... Ja, jag kommer nog att komma på fler kombinationer och under tiden skall jag njuta det lovar jag.
Vill du ha receptet så kommer det här:
Salt kolasås
400 g strösocker
90 ml vatten
200 g smör
2,5 dl vispgrädde
1 msk flingsalt
Blanda socker och vatten i tjockbottnad gryta.
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Höj därefter temperaturen och sluta rör!
När sockerblandningen antagit mörk bärnstensfärg är det dags att ta kastrullen av värmen.
Lägg i smöret. Då smöret smält, tillsätt grädde och rör för glatta livet tills smeten är jämn då är det dags att tillsätta saltet och att röra lite till.
Häll på glasburk och förvara i kylen. Ät till allt som tänkas kan!
Kan tänka mig att den är god! Måste prova göra någon gång... Åt sån glass förra sommaren, gött.
SvaraRaderaDen ska jag testa!:)
SvaraRaderaTack för receptet Hanna!
Oh, den där skulle jag gilla! Måste testa att göra den någon dag, inte just nu bara för det känns för varmt att stå med sånt...
SvaraRaderaHar ni mycket som ska renoveras i ert hus? Ska bli roligt att följa er på resan...
Kram