lördag 5 juli 2014

FlyttaÄldste har länge letat efter ett nytt hus åt oss. Ett hus med större trädgård och bättre möjligheter att ha fler djur. Övriga familjemedlemmar har inte varit fullt lika entusiastiska över hus i olika delar av landet som han varit. Men så för två månader sedan fann han ovanstående, blott sju minuter ifrån vårt nuvarande hem. I kommunen så pappa blir glad, bra kommunikation så att Mellan blir glad och en vedspis i köket så att mamma blir glad. 

Vi åkte och tittade var det låg och blev inbjudna av paret som sålde. Och vad ska man säga, huset charmade oss alla. Vi for hem, diskuterade saken och beslutade oss för att lägga utgångsbudet. En dryg vecka och två välbesökta visningar senare drog budgivningen igång. Det blev en långdragen historia och efter ytterligare två veckor hoppade vi av då priset blev oss för högt.

Det var sorgligt i familjen. Vi hade ju ägnat tre veckor åt att mentalt flytta in och nu blev det inget. Vi tröstade oss med att vi på intet sätt bor dåligt. Men ändå...

I onsdags, för en och en halv vecka sedan, spankulerade Äldste och jag omkring i trädgården om aftonen varpå han frågade om jag fortfarande var ledsen över huset. Jag svarade lite jakande och så samtalade vi om det och att det kanske fanns något lika bra men kanske inte.

Dagen efter for jag till Barcelona och dagen efter det ringde mäklaren. Det visade sig att köparna var av den synnerligen krångliga sorten och när de vid ett impulsinfall mailade mäklaren och meddelade att de drog sig ur, efter två veckors klagande, för att bara någon halvtimme senare ångra sig igen tog säljarna tillfället i akt och meddelade att de inte längre ville sälja till dessa. Istället ville de sälja till oss.

Fjärilarna for omkring som galningar i min mage! Jag kom hem på söndagen for till Kalmar på måndagen och spenderade tisdag och onsdag i Vaxholm men på onsdagskvällen var det dags. Vi träffade säljarna och mäklaren och kom överens om ett pris vi alla var nöjda med. I torsdags skrev vi på alla papper och i oktober ska vi flytta in!!!

Det känns lite overkligt men alldeles underbart! Förutom i händerna då de nu jobbar hårt med att få i ordning vårt nuvarande hus för försäljning.

Vi ska alltså flytta! Och det till ett riktigt drömhus.

7 kommentarer:

 1. Grattis! Så roligt för er alla. Det måste ha varit meningen att ni skulle få köpa huset. Det blev bara lite kringelikrokar dit. Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis Hanna! För mig verkade det som det var meningen att ni skulle få köpa det. Jag önskar er lycka till med den egna försäljningen.

  SvaraRadera
 3. Grattis! Då var det nog allt meningen ändå att huset skulle bli ert. Det ser väldigt fint ut.

  SvaraRadera
 4. Men åh vad roligt! Det måste vara meningen att det skulle bli ert. Lycka till med alla bestyr. Ser framemot att läsa mer om nya huset.

  SvaraRadera
 5. Åhhh så kul! Fantastiskt hus! Och det var nog en mening med allt ändå.

  SvaraRadera
 6. Åh stort grattis!! Vad roligt och fint och härligt!! Kram Maja

  SvaraRadera
 7. Vad roligt! Och extra roligt att det är ett av barnen som varit drivande. Ska bli spännande att få se mera av hus och trädgård senare.

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!