fredag 20 december 2013

Fridfull morgonUrsprungstanken var att jag skulle varit ledig idag men på grund av olika omständigheter bytte maken och jag så att jag blir ledig extra i slutet av jullovet istället och går till jobbet idag.

Det är en märklig känsla det där att ensam smyga upp ur sängen till ett tyst och stilla hus. Att höra hur det snusas i varje rum, maken, egna barn och andras barn. Det är så fridfullt att inta frukosten tillsammans med månen och endast låta adventsljusen lysa upp i mörkret. 

Fridfullt och väldigt annorlunda emot alla andra morgnar när det tjoas, packas matsäck, diskuteras skjutsar, läggs upp planer och förhörs läxor. Det är väl bara att konstatera att även att jag tycker mycket om vardagen så älskar jag lov. Till och med om jag själv måste gå till jobbet.

6 kommentarer:

 1. Det är mysigt att tassa upp när man hör sina nära och kära ligga och snusa i sina sängar. Det ska jag göra nu i en hel vecka. Ska bli så underbart. Kram

  SvaraRadera
 2. Det är fint med stillhet och också samtidigt närhet, fastän de nära och kära sover.
  Det är också fint att du kan ta vara på stunderna och uppskatta dem. På sådana lever man länge och mår bra i själen och hjärtat av.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Faktiskt inte så himla dumt det där... Och ganska okej. Vacker bild!

  Kramar
  Petronella

  SvaraRadera
 4. Det är en väldigt speciell känsla, det där att vara vaken i ett tyst hus. Det är annorlunda men tryggt och mysigt!
  Hade gärna suttit tyst mitt emot dig och tittat på vackra ljus!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det mysigt att gå upp när resten av huset sover. Jag tycker om den där stunden innan resten av världen vaknar till liv, kramar Liza

  SvaraRadera
 6. Fridfullhet, ett så vackert ord. Det låter underbart!
  Önskar er en fin julhelg!
  Christina

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!