tisdag 17 december 2013

FöräldrafikaDet är en ynnest att få ta del av skolpojkarnas vardag allt emellanåt. Igår var det föräldrafika för F-2 och lokalerna var fyllda av stolta barn med intresserade föräldrar i släptåg. Både klassrum och fritidslokaler visades och inspekterades. Vi gick igenom lådor och böcker men stoltast var nog Yngste när han visade hur de jobbar med iPadarna. Det är roligt, och King of Math är nog det roligaste, vet jag nu.

På sluttampen klippte gossen vackra snöflingor av glanspapper och jag skulle få fika en stund där bredvid. Jag hällde upp i min kopp och skulle just tillsätta mjölken när jag kände en annorlunda doft och hejdade mig. Det var glögg jag hällt upp och glögg med mjölk i känns inte helt bra så jag avstod. Tog min glögg och satte, mig bredvid min gosse, och iakttog både hans flit med sax och papper och hans interaktion med de andra barnen. Det kändes gott i hjärtat, och väldigt sött i munnen.

6 kommentarer:

 1. Kul att få en inblick i vad barnen sysslar med i skolan. Bra att det finns många fler möjligheter till det än när mina barn gick i skolan. Glögg med mjölk? Smakar nog sådär. Kram

  SvaraRadera
 2. Det där med Ipadarna är jag lite kluven till men det är väl bara att hänga med i utvecklingen antar jag. Hur gör ni hemma, har ni en viss tid barnen får sitta vid datorn eller vad har ni för regler?
  Ha en bra dag
  //bara anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den skola de två yngsta går på arbetar väldigt IT-baserat. F-2 har iPadar och 3-6 har varsin dator. De svart tavlorna är Smartboards. Och jag kan säga att jag är positiv till detta. De använder datorer mer som ett arbetsredskap på ett många gånger kreativt sätt. Det jobbas som sagt med matte, bara för att det är roligt, de gör film, skriver sagor och ritar till mm istället för passiv konsumtion som jag ser mer av hos äldste sonen.
   Självklart begränsar vi spelandet och tittandet men över lag fungerar det väldigt bra. Och som bonus har de lärt sig hantera negativa pop-uper väldigt bra. De har ett förhållningssätt till dem ifrån skolan.

   Radera
 3. Det är alltid roligt att få se deras skolarbete på plats så att säga. Nja. Glögg och mjölk är säkert ingen lyckad kombination. Inte ens om man droppar ner några russin.
  Decemberkramar

  SvaraRadera
 4. Mysigt att få vara med i skolan. Bra det där med att använda tekniken. Ena barnets lärare har helt gått över till info via mail och det är onekligen både praktiskt och snabbt. Tror aldrig jag haft så bra koll på vad som sker i skolan som nu. Liza

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt med besök i skolan, fint att få vara en del av/se sina barns vardag i skolan.
  Föräldrar i skolan är viktigt.
  Kram Christina

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!