Som bekant så är ju semmeldagen i nära antågande och vi har redan tjuvstartat.
Det bästa semmelreceptet finns här och i år blev det en dubbel sats.
Mandelmassan gör vi numer oftast själva av två delar mald mandel, en del socker, en del mald inkråm och så vätska i form av mjölk, grädde eller vatten till önskad konsistens.
Det inkråm som blir över torkar jag i ugnens eftervärme eller i vedspisens ugn med luckan öppen.
Och så mortlar jag det till ströbröd.
Gott och mögelfritt ströbröd som räcker till långt fram i höst.
Det går nog inte att sticka under stol med att vi äter ganska många semlor under en säsong.
Mums med semlor och vilken fin kille ni har och guu så fint ni har det hemma hos er!! <3
SvaraRaderaKram
Petronella
Tack fina du!
RaderaHembakade semlor är absolut det godaste. Mandelmassan i de färdigköpta är så söt...t.o.m. för mig som älskar allt sött. Kram
SvaraRaderaVisst är de! Och för mig som inte är så förtjust i kardemumma i semlor går det nästan inte att få tag i goda köpesemlor.
RaderaJag ska testa receptet, absolut!
SvaraRaderaDet tycker jag att du ska!
Radera