Det är ren och skär fröjd att gå i butikernas grönsaksdiskar och botanisera så här års. Grönsakerna är som bäst, smakar som mest och är som vackrast nu. Priser och ursprungsland går inte heller att klaga på.
Idag föll valet på Kronärtskockor. Så ljuvligt gott. Och så enkelt!
Jag fick god hjälp av Yngste med att skära av stjälken och så stoppade vi i dem i stora saftgrytan, i rejält saltat, kokande vatten.
Efter 30 minuter var de klara och middagen så gott som serverad.
Vi la bara till smör och salt att doppa bladen i och så ett gott surdegsbröd till.
När det vankas blommor i det här huset är det då ingen som är krusesam! Nej, då äts det så det står härliga till.
Vet du Hanna, jag har aldrig ätit kronärtskocka!
SvaraRaderaKokar man bara i 30 min, bryter av bladen och doppar/dippar i smör och salt?