tisdag 1 april 2014

Startskott

Jag har ju skrivit om vårt slitna badrum på nedervåningen ett flertal gånger. Det har länge funnits en tanke på att renovera det, litegrann i alla fall. Och när vi byggde om köket integrerades tvättstugans yta i kökets och tvättmaskin och torkskåp flyttades in i badrummet. Vi ställde dem i duschen för att det skulle vara så besvärligt att bara ha en dusch att vi snart skulle göra något åt det. Så besvärligt att vi inte vande oss. Det var för tre år sedan.

Kranen har droppat ett tag, men man vänjer sig även vid det. Handfatet har varit spräckt sedan långt tillbaka men bara sprickorna är ordentligt rena så funkar det med.

Men så i morse tappade jag en flaska i handfatet och strax därefter gjorde maken sammalunda med en burk. En stund senare såg vi att det gått en flisa ifrån kanten som nu lite retsamt låg där i handfatets botten. Vi ojjade oss en stund och lämnade så hemmet, var och en åt sitt håll.


Men nu verkade det som att själva badrummet fått nog, alternativt att det var just den där lilla flisan som ditintills hållit ihop alltsammans, för när vi kom hem låg en stor bit av handfatet på golvet.

Jag antar att det var startskottet på vår badrumsrenovering för som läget är nu blir man blöt om fötterna oavsett vilken annan kroppsdel man ämnar tvaga. Och det vet jag med bestämdhet för jag har testat. 

Detta tror jag inte att vi vänjer oss vid även om vi håller återstoden av handfatet skinande rent. Men man vet ju aldrig.

7 kommentarer:

 1. Ibland behöver man något som hjälper en på traven. Vi får väl se om detta var det... Lycka till med den eventuella renoveringen! Kram Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte bara handfatet som har fått en skavank just nu.;)
   För att kunna kommentera så måste jag svara på Majas bekännelser, vilket jag förstås inte gör men jag nyttjar svarskolumnen för min egen kommentar.
   Jag älskar ditt sätt att beskriva vardagen precis som den är. Inget hymlande alls, det uppstod en spricka och så hände litet mera och nu har startskottet gått.
   Uppriktigt sagt så skulle någonting sådant behöva hända hos oss också, men jag hoppas ändå att "badrummet" håller ihop till hösten. Då kan det börja braka och knaka så betänkligt så vi också måste ta oss för att renovera.
   Ni fick förstås en praktisk detalj i sammanhanget. Handbad och fotbad samtidigt. Det du!:)

   Radera
 2. Haha, nu kan jag kommentera som det ska kommenteras....allt satte sig på plats.
  Den Blogger, den Blogger!

  SvaraRadera
 3. Ibland är det bra när någon annan... i det här fallet handfatet....påpekar att nu är det dags. Du verkar ta allt med en nypa humor och stressar inte upp dig för "bagateller". Det är just så det ska vara. Kram

  SvaraRadera
 4. Tror nog att den tappade flaskan föll ur din hand så där helt utan mening...

  SvaraRadera
 5. Lycka till med renoveringen. Så kul och så fint ni kommer att få när projektet väl är i hamn. Kram.

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där... vi har inga lister i sovrummet än...det är längesedan vi fixade till det där inne....

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!