tisdag 6 mars 2012

Skrubbelurer


När jag skulle hämta hem Yngste från dagis idag gick han totalt i baklås och skulle absolut inte med hem. Det är nämligen så att jag verkar ha en benägenhet att alltid komma vid fel tidpunkt för att hämta gossen, enligt honom. Det som slutligen fick honom på andra tankar var när jag berättade att hans förkylde storebror blivit lovad Skrubbelurer till mellanmål. Då var det plötsligt lockande att lämna dagis.

Skrubbelurer är, för er som måhända inte kommit i närmare kontakt med denna delikatess, en ätbar, barnvänlig sak, ofta tillredd bland scouter över öppen eld. Som barn var jag övertygad om att de inte var möjliga att grädda på annat sätt än just över öppen eld, möjligen på vedspis. Men nu vet jag att elektrisk spis fungerar bra, det också. Receptet är gammalt och måtten är bland annat kaffekoppar vilket motsvarar ungefär 1,5 dl.

Skrabbelurer

1 ägg
3/4 kkp socker
2 kkp vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 kkp mjölk

Rör ihop allt till en jämn smet.


Värm en plättlagg på valfri värmekälla, dock ska värmen vara svag.
Klicka ut smet i lite smör och grädda. Tänk på att de expanderar ganska mycket.
Vänd dem efter en stund.
När de är klara skall de omedelbart vändas i socker. Och serveras så fort som möjligt, tydligen helst på en under-bordet-picknick.3 kommentarer:

 1. Ser fantastisk ut =)
  Jag tackar ödmjukas även för rösten!! <3 till dig!!

  SvaraRadera
 2. Hej tänkte bara tispa om att jag kör en dagensbloggtävling varje dag där du har chans att länkas inför mina 400-600 unika läsare/dag.
  Sen kör jag även andra tävlingar med fina priser så passa på att gå in och anmäl dig:)
  om du inte vill ha såna här kommentarer ber jag om ursäkt och hoppas du får en underbar vecka!!PS. Länk till tävlingarna finns i vänsterspalten av bloggen och eftersom de är en ny dagens blogg varje dag så kolla så du anmäler dig i just dagens och inte en som redan är avslutad:)

  SvaraRadera
 3. Gott är det! Lite utflyktskänsla. Fast vi har alltid kallat det krabbelurer. Kärt barn har många namn...:)

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!