lördag 3 mars 2012

Carnitas

Traditionella myskvällar verkar vara ickekompatibla med ljusa, blöta, hala vårkvällar. Gossarna var ute till långt efter mörkrets inbrott, helt omedvetna om detta faktum samt helt och totalt onåbara då alla telefonen lämnats hemma på grund av risk för fuktskador. De kom hem lyckliga, kalla och blöta fulla av berättelser om eftermiddagens alla upptåg, och för den saken skull även nedtåg,  nedför isiga backar som slutade i gigantiska pölar. Vårvintern är en härlig tid på året fylld av glada förväntningar och mycket vatten.

Hungriga var de dock, som vargar, när de kom innanför dörren. Vilket inte vi ur den äldre generationen var, då vi redan avstyrt dessa känslor genom att äta. Det som serverades var Carnitas, väldigt gott, så gott att man lätt äter mer än vad som med välbehag ryms i magen och ganska billigt då det görs på fläskkarré som ofta går att hitta till bra pris. När även gossarna var utfodrade for Mellan och jag till sjukhuset för att ha lite fredagsmys med en inlagd kompis. Några timmar senare, fyllda av skratt, återanslöt vi oss till familjen för att äta efterrätt, "Lite på låtsas cheesecake" Som jag hittade på Den vassaste kniven. Det smakade inte koskit kan jag lova!


Carnitas
6 port
1,2 kg fläskkarré, i mindre bitar
1 apelsin, skrubbad och klyftad
2 gula lökar, hackade
6 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk oregano
3 lagerblad
2 msk vispgrädde
2 msk socker
olja
salt

Lägg alla ingredienser i en stekgryta
Koka upp och sänk värmen
Låt småputtra i 1,5-2 timmar, skumma om det behövs
Ta upp lagerblad och vad som är kvar av apelsinklyftorna
Höj värmen och fräs på så köttet får färg, dra isär det med hjälp av två gafflar
Servera med varma Tortillas, guacamole, rödlök, lime och massor av finskurna grönsaker.0


Och "Lite på låtsas cheesecake" som jag gjorde med blåbär.


2 kommentarer:

 1. Allt du gör ser så fantastiskt gott ut! Den där på låtsas-cheesecaken är verkligen så himla smart! Hoppas att du får en fantastisk söndag fina, fina du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Och den är smart, och god!

   Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!