onsdag 9 november 2011

Sjukmys och blåbärssoppa

Det blev ingen Stockholmstur med handledning idag. Det blev vård av sjukt barn istället. Mellan har öroninflammation och Yngste deklarerade tydligt, när han fick vetskap om vår hemmavaro, att då skulle han också vara hemma. Han fick väl nog av gårdagens långa vistelse.

Mysigt tycker mamman, inte att han är sjuk, men att få vara hemma, tillsammans. Så för att ta tillvara på dagen har vi hitintills inte gjort så mycket nyttigt, men vi har:


Ätit blåbärssoppa med krossade skorpor och ovispad grädde. Mmmm! Blåbärssaft tilltalar inte mina smaklökar då jag tycker smaken är allt för jomlig, men då den kokas soppa av händer det något. Det jomliga lämnar och ger plats för något lent och behagligt, smakmässigt, något som är lätt att njuta av.

 

Till soppan serverades högläsning ur den fantastiskt roliga och spännande boken "Doktor Proktors tidsbadkar" Av Jo Nesbö (fast med norskt Ö).

Alla Proktorböcker rekommenderas varmt till högläsning om det finns barn i närheten från ca 7 år och uppåt. Yngste blir inte riktigt fångad av dem ännu.Han valde istället att lägga sitt fokus på att tillverka julklappar när blåbärssoppan var uppäten och munnen tvättad.  Recept på
Blåbärssoppa,
som naturligtvis fungerar lika bra med annan saft.

6 dl saft
14 dl vatten
4 msk potatismjöl

Blandas och får koka upp under konstant omrörning.
När blandningen kokat upp, lyft omedelbart grytan från plattan.
Strö lite socker på ytan för att inte "skinn" ska bildas.
Soppan är klar att äta när den intagit önskad temperatur, här föredras den kall.


Gärna med skorpor och ovispad grädde, som sagt.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har gogglat hur man ska laga blåbärssoppa med saft och hittat till din blogg. Tack för recepten!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!