tisdag 12 februari 2013

Taxi


Idag har jag varit i Göteborg i jobbet. Alldeles utan att träffa min allra käraste syster trots att jag befann mig på hennes sida av landet i en hel massa timmar. Det känns lite konstigt, och lite sorgligt, att vara så nära och ändå inte.

Men jobbet gick bra och en mycket trevlig sak hände mig på morgonen.
Jag steg av planet, ringde efter en taxi och gick ut och väntade. När taxin svängde in närmade jag mig den så smått, det satt en dam i som höll på att betala och jag ville inte stressa på henne. När jag var några meter ifrån kom en man i sextioårsåldern stegande i rask takt mot taxin. Nästan framme noterade han mig, saktade in och undrade om taxin var min. Jag svarade att den nog var det, en lätt besviken min på mannen ledde till att jag frågade om han skulle in till centrala Göteborg, i så fall kunde vi ju dela taxi, så att han slapp att vänta. Han tackade så mycket, öppnade dörren till framsätet åt mig och klev själv in i baksätet. (Damen hade vid det laget betalat klart och lämnat taxin)

Han frågade om jag var där i jobb eller privat varpå vi började samtala. Det visade sig att våra professioner var närliggande bara det att han hade oändligt mycket mer erfarenhet. Samtalet som utspann sig blev mycket intressant och resan kändes alldeles för kort. Vi ankom hans mål före mitt och då han skulle kliva ur frågade han chauffören om det var möjligt att han kunde få betala hela resan, ända till slutmålet, direkt, och att taxin sedan bara skulle släppa av mig vid min destination. Det gick utmärkt.

Överraskad och glad tackade jag så mycket. Fick lyckönskningar i jobbet och vi sa adjö.
Tänk vilka trevligheter som kan hända bara för att man erbjuder sig att dela taxi.

10 kommentarer:

 1. Tänk hur det kan gå när man är så godhjärtad som du... Det var säkert någon mening med att ni skulle dela taxi idag, det är jag övertygad om!
  Vilken lustig historia! Snäll man också som betalade hela resan!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 2. Ja det är så en slipsten ska dras...är man vänlig ger det ringar på vattnet :) en så härlig historia du delar med dig av!
  Tänk om fler var så, vilken mycket vänligare värld vi skulle ha.
  Kramar Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 3. Vad fint gjort och vilken härlig start på dagen och veckan! Det man ger får man tillbaka tror jag!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tänk så bra allt kan bli i slutändan om man vågar visa lite medmänsklighet. Kanske inte alla som erbjudit mannen att följa med. Förstår att han blev glad för både taxin och det trevliga sällskapet. Kram

  SvaraRadera
 5. Som man sår får man ofta skörda:).
  Fin vardagshistoria !

  Karin

  SvaraRadera
 6. En så fin historia.
  Tänk om många fler var så generösa. Sånt ger lite extra energi för alla i omgivningen.

  /I

  SvaraRadera
 7. det är Hanna det! knyter kontakter på oanade sätt, och sprider glädje samtidigt. Ha en trevlig Alla Hjärtans dag. Kram Magda

  SvaraRadera
 8. Tänk vad fint, det är de där goda spiralerna jag brukar tala om :) Karma. Kram!

  SvaraRadera
 9. Härligt av dig att förhålla dig sådär öppen!
  Allahjärtans kram!
  Helen

  SvaraRadera
 10. Vilken fin historia, och vad härligt det är när vardagen får guldkant på det där sättet! Händer alltför sällan tyvärr.

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!