fredag 22 februari 2013

Äventyr och mys

Denna dag bjöd på lite äventyr. Medan Yngste är på skidskola har vi andra tre passat på att åka helt enligt Mellans önskemål. Idag var det blott svarta backar som stod på programmet. Vi for över till Ostsidan och fick några riktigt härliga åk.

Liftkön på den sidan brukar inte vara besvärande lång vilket är tilltalande. När vi stod där på rad, med två sällskap framför oss, så stannade liften. Liftkillen sprang ut, ringde på en klocka, tryckte på några knappar, så att klockan ringde igen, vred på en nyckel, ringde på klockan... Och så där höll det på men inte hjälpte det, alldeles oavsett hur många gånger klockan ringde.

Det fylldes på med fler och fler människor och tiden för att hämta ut Yngste närmade sig allt mer. Maken löste det dock genom att tala om problemet för en skidlärare som också var fast på samma ställe med hela sin grupp. En kontakt togs och de lovade att någon skulle ta väl vara på gossen.

Som alltid vid situationer som går lite utanför det normala så börjar man prata med människor man inte skulle kommit i samspråk med. Det blev ganska trevligt där öster om fjället. I sinom tid kom det en hel hoper skotrar med vagnar bakefter för att hämta oss strandade skidåkare och körde oss till en annan lift. Ett litet roligt, oväntat äventyr!

Yngste blev ytterst besviken att han insåg vilket nöje han missat. Eftermiddagen tillbringades därför i samma region i stark förhoppning om att de inte skulle ha lagat liften så där värst väl utan att ett nytt haveri skulle bli aktuellt. Det blev inte så.

Väl åter i stugan är det sedan så skönt att tända en brasa, duscha, krypa i mjukiskläder och bara mysa alldeles oavsett vilka äventyr dagen bjudit på.1 kommentar:

 1. Härligt ni har det, äventyrligt också ;)
  Åh vad jag längtar till fjällen...tyvärr fick vi ställa in fjällveckan då pappa är riktigt dålig och ligger på sjukhus.
  Brödet Sandra bakade var gudomligt gott!
  Ha en fortsatt härlig fjällvistelse,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!