onsdag 20 februari 2013

Spark

Mellan har länge önskat sig en sparkcykel där hjulen går att byta mot skidor. Tack vare Äldstes trägna sökande och moderns plånbok fick han just en sådan på sin födelsedag i januari. Idag var det dags för deras gemensamma backpremiär. Och hoj vad det gick!

Det är för väl att Mellan är en skicklig skidåkare. Han hittade snabbt tekniken och behärskade sin spark både i backar och i liftar på ett märkvärdigt vis. Och uppmärksamhet rönte han, det hörde jag som kom strax efter. Det var, av kommentarerna att döma, inte så många som sett ett dylikt ekipage tidigare i backen.

Vi for fram på detta vis under förmiddagen, sedan bytte han tillbaka till skidor. Dock fortsatte vi två att hänga och fadern och Yngste åkte lite själva.

I ganska många år har jag varit nöjd om skidveckan innehållit två, tre riktigt bra åk. Det har ju varit andra nöjen som dominerat, såsom att lära barnen att åka, och att åka tillsammans, i deras tempo. Nu däremot, slog det mig mitt i backen, så staplas det ena fantastiska åket på det andra. Och vi gör det fortfarande tillsammans. Det är härligt!

Dock behöver modern vila emellanåt, som jag tidigare nämnt och med dagens fantastiska väder var det vissa svårigheter att få gehör för just detta. Gossarna han knappt nudda backen med ändalyckten vid lunch innan de otåligt ville att vi skulle fara igen. Så idag fick jag ta till det tunga artilleriet för att få avnjuta en kopp kaffe sittandes. Våfflor! Mysigt är det, och gott, och förskräckligt dyrt för lite mjöl, mjölk och ägg. Men våfflor ska vara dyra i fjällen säger mor min, så då var ju allt i sin ordning.6 kommentarer:

 1. Kan tro att det var dyra våfflor det där, men smakade förmodligen gudomligt efter alla era bravader i backen! Våfflor brukar nämligen smaka bra efter en dag!

  Kram
  Petronella

  SvaraRadera
 2. <3<3<3<3
  Ett till varje!!

  SvaraRadera
 3. Vilket udda ekipage! Man undrar om det är tänkt att användas i nerförsbacke, eller som ett transportmedel? Skulle gärna vilja försöka åka till jobbet på en sån där... sparkskida, eller vad det kallas :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det är tänkt för slalombackar, men det vore ju dumt att missa chansen att testa.
   Den heter Kickboard. Inhandlad på Stadium.

   Radera
 4. Ser ut som ni har det underbart! Själv är jag usel på skidor...av alla slag :)

  SvaraRadera
 5. En sådan önskar sig lilla H sedan hon sett den i leksakskatalogen. Dock är hon helt ovillig till att bromsa så vi har inte vågat införskaffa en sådan. Våfflor gillar hon inte heller det lilla hjärtat! Själv tycker jag det ser gudomligt gott ut!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!