fredag 5 juli 2013

Kalas och andra trevligheter


Hudiksvall är en trevlig och pittoresk stad! Skam att säga har jag aldrig varit här tidigare men jag kommer gärna åter.

En riktigt pikant detalj är att vårt hotell inte bara har pool det har även sin alldeles egna tågtunnel. Rakt igenom huset! Man kan sitta i vårt rums fönster och se tågen fara in och ut ur hotellet. Det ser riktigt skojigt ut. Det är dock inte fullt lika skojigt när tågen behagar tuta i arla morgonstund, vilket de gjorde. Äldste, som missat nattens dopp tog dock tillfället i akt när han blev väckt, hoppade först i badbyxorna och sedan i poolen. Vi andra vände på oss och somnade om. Tills nästa tåg meddelade sin förbifart.

Barn-, Ungdoms- och Stora mötet började alla tio noll noll och vi var på plats. Dock smet Yngste och jag lite tidigare. Vi var bjudna på födelsedagskalas. Det är nämligen så att om man bor på andra sidan jordklotet, har kusiner på Västkusten och kompisar i Mälardalen så är Hudiksvall och Mulle Mecks tillhåll ett lämpligt ställe att ha kalas på. Vi var där och snickrade och grejade med mojänger och molijoxer.


När leken pågått i timmar och magarna kurrade styrdes stegen till en närbelägen park och pizza utskänktes. Dit anslöt även mina två hungriga stora killar som åkt gemensamt på en Longboard, i noga klockat 34 minuter, för att ta sig till oss.


Nya och gamla bekantskaper gjordes. Vi åt och fikade, lekte och busade. Och när kalaset var slut lämnade värdarna med släkt Hudiksvall.


Vi fick äran att ta med min kära vän och hennes barn in på hotellrummet för lite vila för barnen och lite prat för mödrarna. Bra och viktigt båda sakerna. Så när det var dags för kvällsmötet var vi så pigga och alerta så!2 kommentarer:

  1. Vilket underbart kalas! Tänk så bra att fylla år på sommaren. Då är allting så enkelt.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Gunnel! Det är så mycket enklare att fylla år på somrarna. Fina bilder av samvaro.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!