lördag 27 juli 2013

Huvudstupa

Jag tror att Björktrastar har lägre IQ än fåglar generellt. Eller så har de dålig syn, varierad flygförmåga alternativt stor tro på att klara sig här i livet, även igenom fönsterglas. I vilket fall så får vi varje sommar ta reda på minst ett tiotal döda Björktrastar som ligger nedanför våra fönster. Det väcker således inte någon större uppmärksamhet längre att finna en död Björktrast utan det bemöts snarare med en lite trött suck.


Igår var det dock en stackare som rönte lite extra uppståndelse. Den måste ha flugit in i rutan för att sedan gjort helt om och landat huvudstupa i min zinkhink med pelargoner som står på farstubron. Det såg allt lite makabert dråpligt ut. Tala om kraschlandning!

7 kommentarer:

 1. Sicken otur!

  Hoppas att du har en härlig lördag!

  SvaraRadera
 2. Stackars pippi! I fjor sommar hade vi stora problem med kraschlandningar på altanen, men i år har det inte varit en enda. Fåglarna har kanske uppgraderat sin GPS. Kram

  SvaraRadera
 3. Björktrastarna är riktiga bärtjuvar. Jag tror att de äter alla sorters bär. De skånska verkar ha högre IQ. Har säkert att göra med att människorna här nere också har väldigt hög IQ. :)

  SvaraRadera
 4. Oj, oj, det låter inte lätt! Jag tror att jag är en björktrast i människoskrud, så ofta som jag går in i grejer och går vilse;)

  SvaraRadera
 5. Naw, stackars björktrastar! Ni får sätta upp ett skyddsnät framför fönstret och en luftmadrass under så att de landar mjukt;) Skämt åsido.

  Ha det sommarfint! Christina

  SvaraRadera
 6. jag håller med dig Hanna, björktrastar är dumma, vi har en del på våran ö och dom imponerar inte.

  förresten - läser din blogg mycket men från paddan eftersom datorn pajat. har inte lyckats med att kommentera därifrån. Nu är ny dator inhandlad så nu kan det nog bli mer kommentarer!

  SvaraRadera
 7. Det hjälper att lägga en fågelprofil på fönsterrutorna.
  Himlen speglar sig i glaset och fåglarna kan inte se att det finns en glasruta där.
  Inte bara trastar gör så där...kraschar in i fönsterrutorna, även andra.
  Men om de ser en fågelbild, gärna rovfågelbild, så kommer ni att slippa "eländet".

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!