onsdag 12 september 2012

Äppelkräm


Då rådjuren och jag är lika förtjusta i olika men konkurrerande delar av mina äppelträd så är fådda äpplen alltid ett välkommet inslag i kosthållningen. Vackra är de också. Och idag blev de omvandlade till kräm.

1 kg äpple
6 dl vatten
3 msk socker
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar eller ta en sväng i äppelsvarven
Kokas samman ingredienserna tills äpplena blir mosiga

Blanda i 
2 msk potatismjöl
utrört i lite kallt vatten
Häll i krämen i en smal stråle under konstant omrörning
Häll upp i en skål och strö över lite socker

Hos oss blir krämen kvällsmat i afton, i sällskap med några goda korvar och Bältabrödet.


2 kommentarer:

  1. Ooh så gott! Jag älskar verkligen kräm, det är en himla bra uppfinning det!

    /Sandra

    SvaraRadera
  2. Det är så underbart gott med äppelkräm! Och dina bröd ser ljuvliga ut!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!