onsdag 5 september 2012

Rätta platsen för en banan

 

Nu har jag hittat en Smoothiekombination där bananen inte tar fullkomligt överhand. Jag brukar in i det längsta undvika just banan i mina smoothie då de annars smakar mest, just banan. Bara i extrema fruktbristsituationer brukar det slinka ned en liten avlång gul sak i mixern. 

Idag fick Svartvinbärsbusken stå för en stor del av ingredienserna tillsammans med Mango, Grekisk youghurt, mjölk och is men då vi vid den obligatoriska provsmakningen fann att smaken var lite vass så stod valet mellan banan och avocado för att mjuka upp lite. Och då jag ensam röstade på avocadon emot inte mindre än fem småtroll som enhälligt och övertygat röstade för banan, och då vi i vissa avseenden är ett demokratiskt hem, så blev det banan. Jag provsmakade, fullt förvissad om att det skulle smaka blott och enbart banan men till min förvåning smakade det mjukt svartvinbär. En riktig höjdarkombo i min mening. Äntligen har den eviga smoothiebananen funnit sin rättmätiga plats.


4 kommentarer:

 1. Jag har också lite svårt för att det oftast blir för mycket banansmak så jag tackar så mycket för tipset.

  Kram, kram

  SvaraRadera
 2. Vad gott det låter, jag älskar smoothie. Fint tips att komma ihåg!

  SvaraRadera
 3. Jamen så är det ju. Det behövs en söt frukt för att balansera det sura. Det gäller att ta "lagom" banan eller nektarin eller vad man väljer för söt frukt. Kul att det blev bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Och jag som inte kan göra smoothie utan banan! Älskar sötman den ger, och den där lite runda, mjuka smaken.

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!