lördag 15 september 2012

Morgonstund har ....

När Yngste väckte oss 06:35, meddelade oss att han nu varit vaken jättelänge och därmed var ytterst nära svältdöden, kan man väl inte riktigt säga att vi flög upp ur sängen. Snarare försökte vi beveka gossen att komma och lägga sig emellan oss och mysa lite. Men det är tydligen en absolut otänkbarhet när man är nära svältdöden. Så det var bara för föräldrarna att att byta sängvärmen mot kofta och fårskinnstofflor och pallra sig ut i köket för att i kärlek se om sonens behov så att han kunde undkomma svältdöden.

Det visade sig vara en solig morgon och även solig, om än lite sömndrukna, humör runt omkring bordet. Även Mellan förenade sig med oss i vår kamp mot svälten. Vi tände ljus, åt lite vad som behagade var och en. Havregryn med honung och mjölk behagar mina söner, te och en macka med avocado, skinka, paprika, gurka och örtsalt behagar mig, maken behagas av vad som på morgonen, förutsatt att det serveras med kaffe.

När vi så satt där och småpratade om livet, veckan och lite av varje kom vi på den briljanta idén att packa en matsäck, eftersom vi nu jobbade aktivt emot svält, och ge oss ut i solen och skogen. Husets tonåring lämnade vi sovande med en lapp bredvid sig där det stod var vi var.


Mimmi fick äran att följa med, hon är riktigt duktig på att promenera vid det här laget.


Vi hittade goda svampar.


Och vackra svampar.


I vår familj bjuder traditionen att fika skall inmundigas på den högsta stenen som står att finna, dagens var inte gigantisk men den blev godkänd. Så blev även den varma svartvinbärssaften och bullarna.


Lite vila på maten så där vid tiosnåret är inte så dumt.


Vi hittade vildsvinens pöl. Det var jättespännande! Vi fick lov att smyga en lång stund därefter, bestämde Yngste, så att vi inte riskerade att väcka några svin ur deras nyfunna slummer..


Ett naturligt litet Bonsaistileben fångade min uppmärksamhet, bestående av pyttesmå granar, en lite tall och en liten björk i en gammal murken stubbe. Den hade jag gärna plockat med mig hem om jag kunnat. 


Men jag fick en blåklocka att ha i håret istället. Och det var inte illa det heller, i september, tycker jag. Där någonstans ringde Äldste och undrade var vi höll hus och vi vände hemåt igen. 

Tänk vad man kan hinna med, bara man får lite hjälp på traven att komma upp ur sängen i tid.

15 kommentarer:

 1. ja jisses här var det ingen vila :)
  underbara bilder.....
  å missa nu inte.....

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Mitt första besök här - vilken härlig blogg. Jag kommer definitivt att återkomma.
  Trevlig helg!
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig dag ni också har haft! Kan inte plocka svamp. Men vill kunna. Svartvinbärssaft måste jag göra på de jag har i frysen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är inte heller några hejare på att plocka svamp men det är så gott om dem i år att man liksom snavar över dem.

   Radera
 4. Så ljuvligt, vilken fin utflyktsdag. Att det kan bli så bra när man blir uppryckt ur sin skönhetsslummer :) Jag blev så rörd av din kommentar idag om du skulle ha levat när andra världskriget tog slut... så jag började gråta, sån är jag vissa dagar :) Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh vilken underbar dag ni haft. En dag helt i min smak. Skog och natur är det bästa jag vet.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. åh vad mysigt! Jag blev väcket 05.49 av hunden som var dödligt kissenödig istället, jag gick och lade mig igen och lyssnade på radiodokumentärer, det är helt omöjligt att somna om...

  SvaraRadera
 7. vilken härlig höstdag! o mysigt m mänsklig väckarklocka :) tänk, vi har oxå vildsvin här i krokarna, men annars är det inte mycket likheter med era omgivningar. o förresten - 'våra' vildsvin är så pass stadsvana att de stannar för rött ljus vid övergångsställen... hälsa dina goa killar Kramar x 1000/Magdis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni kanske kan ta med er ett av "era" hit när ni kommer hemåt, så "våra" får lära sig lite trafikvett. Som det är nu tenderar de att bli överkörda lite för ofta.
   Kramar tillbaka i massor!!!!!

   Radera
 8. Vilka underbart vackra bilder du bjuder på idag, det tackar jag för eftersom jag har suttit inne större delen av dagen!

  SvaraRadera
 9. Men va mysigt med skogsutflykt! Haha så hönan följde med.. Har ni höns? vilken sort? Vi har också höns :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hönorna är med lite överallt. de är välgosade kan man säga.
   Vi har Isa-brun, Leghorn, Cochin och några oidentifierade. Äldste, som är den egentlige hönsägaren, tigger till sig befruktade ägg lite här och där, lägger dem i äggkläckningsmaskinen och vips så har vi en multikultiflock.

   Radera
  2. Åh men va härligt med multikult! Vi har Hedemora, Dvärg silkes och dvärg cochin. Multikult vi med alltså

   Radera
 10. Vilken härlig, härlig dag! Att komma upp ur sängen i tid är egentligen något jag tycker väldigt mycket om, och ändå kan det vara så svårt...

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!