söndag 9 september 2012

Marknadsfynd


Två av mina söner går på en skola som drivs av Svenska Kyrkan. Den församling skolan tillhör hade idag sin årliga marknad med lokalt hantverk, servering av internationell mat, konserter mm. En mycket trevlig liten marknad, med trevliga människor och trevliga små fynd. Jag fann bland annat olivolja. Kanske inte helt lokalodlad men producerad av lokala människor. En familj som har en olivodling i Italien. De åker varje år ned och plockar sina oliver. De lastar kärrorna och sätter en familjemedlem på varje kärra, på vägen till kvarnen, för att försäkra sig om att den olja de får verkligen är pressad av just deras oliver. Oljan tappas på burkar, med tjusiga etiketter, och säljs privat och så på just denna marknad. 

Sådant tilltalar mig ska jag erkänna. Nu ska jag bara testa den också. Men stämmer ryktet, som föregått burkarna, så är den förträfflig.För övrigt hittade jag ännu en ung, talangfull sömmerska som lovat att sy upp en kjol till mig. Mer om det vid ett senare tillfälle.

3 kommentarer:

 1. Vilken vacker förpackning, och vilken fantastisk historia! Sånt kan man inte låta bli att köpa..

  Sv: Angående bustävlingarna så brukar ponnyn alltid ligga steget före, men det beror nog mest på att min gentleman till häst är just en gentleman! ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken lyx! Sedan gör ju inte burken direkt ont att titta på den heller... ;)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt vacker förpackning!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!