onsdag 15 augusti 2012

Portugalsmörgås

Hemma igen!!!!

Och det första jag delar med mig av här är ett recept på en fantastiskt god gratinerad smörgås vars förlaga jag åt i Portugal och med gott resultat återskapade här hemma i afton.

Gratinerad Pita med ost och tomat
Pitabröd
Olivolja
Tomater, skivade
Skivad vitlök
Fetaost
Mozzarellaost
Paprikapulver
Flingsalt
Svartpeppar
Lägg på allt i ovanstående ordning på Pitabrödet. Snåla inte med något! Det blir godast så. Gratinera 6 minuter i 250 grader.

Finskuren sallad av olika slag, bl.a. Ruccola
Finskuren basilika
Balsamvinäger
Olivolja

När smörgåsarna kommer ut ur ugnen, lägg på massor av blandad sallad och basilika. Ringla sedan över Balsamvinäger och oljan. Ät och njut!

Smakrikt är det, och det föreligger en viss risk att osa vitlök, i runda slängar, någon vecka framöver. Men det är det värt kan jag lova.

2 kommentarer:

  1. Det får vi nog prova på någon dag! Välkommen hem!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad det ser gott ut! Och vad härligt att du är hemma igen!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!