lördag 11 augusti 2012

Portugal

Portugal är vackert med tydliga spår av den storhet som varit, vackra byggnader, så fantastiskt utsirade att jag blir stående att bara beundra. Att jag kombinerar resan med att läsa 'Haren med bärnstensögon' blev mer lyckat än jag kunde förstå och gav en bild av vad dylika hus kunnat innehålla.

Landet är inte bara vackert, det är ... snällt, är nog det bästa ordet. Klimatet är behagligt, folk vänliga, städerna, de jag varit i bland annat Lissabon, är inte större än att de är greppbara och bjuder på oväntade smultronställen på oväntade platser. Idag strosade jag, på egen hand, runt i Cascais, hamnade på en liten söt gränd med en öppen portingång. Bredvid stod texten 'Cafe', jag gick upp till den omgjorda lägenheten, beställde min smörgås och blev hänvisad till taket. Där satt jag mellan tak, tinnar och torn med havet där skimrande och åt en fantastisk smörgås, och saknade min familj. Härliga stunder i livet blir ju så mycket härligare när de delas med dem man älskar. Imorgon får vi kramas igen.

4 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter! Önskar dig fler vackra minnen och stunder och en bra hemresa till de kära. Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fint du visar i bild och ord, låter härligt!
  Fast det är jobbigt att sakna familjen...det brukar jag göra innan de/jag ens farit ;)
  Ha en fin vecka,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 3. Hej söta vän!!
  Hihi nu är det dax att koppla på vardagen =)
  Nu är jag tillbaka för lite kommentarer! Ser att det har hänt mycket!
  Intressant läsning för lilla mig!
  MEGA STOR kärlek till dig!!
  <3 <3 <3

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder! Man blir ju sugen på att åka dit=) Min absoluta favoritbok är förresten "Nighttrain to Lisbon", bara ett litet tips när vi ändå är inne på ämnet...

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!