söndag 14 oktober 2012

Giftastankar

Att gå på bröllop är i sanning något fint. I synnerhet när det är människor man verkligen tycker om som står där framme i kyrkan och lovar varandra sin kärlek och trohet till livets slut.

Att leva i ett äktenskap är en förmån och en trygghet, att en annan människa lovat att älska mig varje dag. Även de dagar då det inte sprakar emellan oss, de dagar som inte är mina bästa. Att den människa som lovat detta är den man jag älskar, som jag får dela vardag och fest med, det är något att glädjas över.

Och nu har min lille kusin trätt in i det äkta ståndet, även han. De var så vackra, vigseln var så fin och jag önskar dem så mycket lycka som bara är möjligt, men också uthållighet i livets svackor, för det blir som oftast bättre igen.

Att mina tre finklädda pojkar skötte sig strålande i kyrkan är även det en fröjd. Till Yngstes lycka kunde han den unisona sången, då de sjungit den både på Kyrkans barntimmar och i skolan, och han stämde upp med full inlevelse.

3 kommentarer:

 1. Vad fint! Och vad mysigt det är att gå på bröllop! Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Så vackert och klokt du skriver om att leva tillsammans. Det är verkligen en trygghet. Det är en härlig känsla att liksom växa ihop, att bli en självklar del av varandra. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en trygghet. En trygghet som är lätt att ta för given men som jag uppskattar så mycket när jag tar mig tid att tänka på det.

   Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!