måndag 1 oktober 2012

Datalek

På Mellans skola har alla mellanstadiebarnen fått varsin McBook Air, ett fantastiskt verktyg att tillgodogöra sig undervisningen med. I synnerhet som de svarta tavlorna inte är några svarta tavlor utan är SmartBoards och den mesta undervisningen på ett eller annat vis förmedlas med hjälp av datorn.

Det är många områden de upptäcker allteftersom de använder sina nyförvärvade datorer, som idag när jag hämtade hem sonen med kompisar och de satte igång att göra musik, inte på något sätt gemensamt och inte ens med samma val av musikstil och inte ens i närheten av den lägsta ljudvolymen. Vi färdades hemåt högljutt ackompanjerade av en blandning av country, jazz och rock. Banjo och saxofon var helt tydligt de roligaste instumentljuden att experimentera med. Det är vid sådana tillfällen man som god mor försöker stänga av öronen och tänka alla de positiva sakerna om att barnen är kreativa, de lär sig något, de är inte bara passiva konsumenter, de lär sig något, de har roligt, de lär sig något etc. 

Komponerandet upphörde i och med hemkomst och eftermiddagen har istället ägnats åt filmskapande. Huset har varit fullt av solglasögonprydda agenter med vapen i högsta hugg som rusat omkring inne och ute, klättrat i träd, kastat sig bakom rabatter och andra aktionfyllda aktiviteter, hela tiden tätt följda av en kamera. Själv har jag hukande försett skådespelare som fotografer med förplägnad, så att de skulle orka i sitt fartfyllda tempo.


1 kommentar:

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!