lördag 6 oktober 2012

Upp i det blå

Hej kära vänner!
Denna vecka har varit lite hektisk, men bara lite. Dock alldeles tillräckligt för att det ska vara så där extra skönt med helg.

Igår kväll förberedde jag en bröddeg och när de små barfotafötterna kom tassande vid åttatiden i morse var det bara för mina att göra gemensam sak med dem, smyga upp och sätta på ugnen medan de andra sov. 


Att sedan äta nybakat Dijonaisebröd med parmesansalami på, i allra bästa sällskap och med höstlycktan tänd, det är gott både för kropp och själ.När magarna var mätta och koppen full med nykokt kaffe, kröp Yngste upp i knäet med boken i beredskap. 
Lugn, gemenskap, kaffe, pyjamas, raggsockor, närhet och högläsning. Är inte det vackra ord i vacker kombination?


Övriga familjemedlemmar vaknade, en efter en, och matsäcken packades. Morfar och mormor skulle bjuda på äventyr och då är det ju inte mer än rätt att vi bjuder på fika.


Och så gav vi oss iväg, i det fantastiska soliga höstvädret, till flygplatsen.Planet undersöktes och turerna fördelades. Då planet tar fyra i taget, morfar piloten inberäknad, så är det en omöjlighet att få in alla samtidigt. Yngste, mormor och jag fick äran att ta första svängen.


Det är bra roligt att se de vardagliga ställena som hemmet, skolan, kyrkan, Ica och korvkiosken uppifrån. I synnerhet när trädens färger sprakar i all sin prakt.


Och även bra roligt att få vara med lite och pilla på manickerna där framme och lyssna på allt obegripligt i lurarna. 

Sköna lördag!

5 kommentarer:

 1. Ett så skönt och avslappnat inlägg Hanna!
  Och så luftburet också!
  Måste vara himlaskönt att få flyga så där med sin egen familj och med kaffeväskan fylld.
  Brödet ser genomgott ut!

  SvaraRadera
 2. Verkligen vackra ord i kombination! Kramar fulla med höstsol sänder jag dig!

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart maffigt och härligt bröd du har gjort. Nu känner jag av suget igen efter att prova surdegsbröd igen.
  Vackra ord och vackra bilder. Låter som en riktigt bra lördag.

  Susanne

  SvaraRadera
 4. Älskar att du delar med dig av dina bakprojekt. Jag skulle inte tacka nej till en frukost hemma hos er, det verkar vara bättre än hotellfrukostar ;-) Ser ut som att ni hade en härlig och energigivande helg!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig och speciell lördag!!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!