tisdag 6 december 2011

Snöns funktion för höns?

Nu har vi ÄNTLIGEN fått snö!
Tämligen lite ännu men ändå, det är vitt på marken och det knarrar lite när fötterna sätts ned. Några som mötte detta vita med viss skeptisism var de små hönorna. Födda som de är i våras har de inte tidigare stött på detta fenomen. När Äldste i morse kom för att öppna skuttade de, sin vana trogna ned från sittpinnar och reden för att fortsätta ut, men det blev tvärstopp vid dörren. Något hade förändrats.
Världen såg definitivt inte ut som den skulle!


Efter visst övervägande tog de dock mod till sig och hoppade försiktigt ned och ut i äventyret. De trampade runt lite, smakade på det vita och verkade komma fram till att det då rakt inte var föda, inte dög det något vidare till att sprätta i heller. Efter ett tag insåg de att temperaturen inte var helt behaglig för bara små hönsfötter, varpå blandade småskutt följde. Funktionen av det vita lär förbli en gåta för dem ytterligare en tid då de sedan tappade intresset för detta nya konstiga och maten istället fick fullt fokus.
Den såg i alla fall ut som vanligt!

Hitintills har de spenderat största delen av dagen i hönshuset så jag antar att de inte uppskattar snöns ankomst i samma höga grad som jag gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!