måndag 5 augusti 2013

Tack!

Detta inlägg blir lite som att titta i ett album efter någons semestertripp, sådant man kunde utsättas för förr i världen. Jag vet att det kan bli lite tråkigt och jag ska fatta mig så kort det går meeen det var ett så ljuvligt ställe att vara på, det lilla torpet.


De första dagarna bjöd på lite växlande molnighet och helt fantastiska aftonhimlar.


Att det inte var gassande varmt hindrade då inte gossarna det minsta ifrån att bada.


Vedspisen värmde gott. Det är så välgörande för själen att det tar lite tid att koka sin gröt och sitt kaffe. Att livet måste stillna och att man då hinner tänka och känna, reflektera och fundera.


Att diska är en procedur där fiskarna hjälper till med grovgörat och jag kan stå bredvid och iaktta, vänta och sedan sköta den slutliga finputsningen, det är underhållning i vardagssysslor det.


Det är gott att plocka fram de där spelen som tar lite tid att spela, och att spela dem utan konkurrens ifrån alla dessa skärmar. Att liksom bli lite ihopknuffad som familj utav omständigheterna.


Då kan man få ro att läsa de där jättelånga böckerna som stått och väntat ett tag, och helt låta sig uppslukas av dem. Jag menar vem tycker inte det är mysigt att efter mörkrets inbrott ligga och läsa i skenet av en fotogenlampa eller ett stearinljus?


Och samtidigt höra spraket ifrån kakelugnen och stilla förundras över lågornas dans därinne.


Vi hade underbart soliga dagar också, en hel rad.


Dagar fyllda av fiske.


Stjärnklara nätter fyllda av fiske. Nätter så stilla att stjärnorna lyste lika klart ifrån sjöns spegelblanka yta som ifrån himlen. Nätter att bara sitta på bryggan, omsluten av alla dessa stjärnor och förundras över skapelsens storhet.


Det visade sig att motionsfrågan för min del var en miljöfråga. I denna miljö simmade jag morgon som kväll tills jag blev andfådd. 
Och hör och häpna, jag njöt av det!


I avsaknad av dusch ombesörjdes både morgon- och aftontoalett galant i sjöavatten. Och då var det ju som så enkelt att simma en tur när man ändå var i.
  

I övrigt så kan numer alla i familjen knyta skor, både med knut och rosett.


Då det fanns så många vackra ställen att fika på så har det fikats en hel del.


Vi har kurat skymning, och sedan tänt ljus. Pratat, läst, pratat lite till och gått till sängs mycket tidigare än när vi har elektricitet.


Det har fångats fjärilar.


Och övats på att


hjula.


Och naturligtvis har vi även gått på dass.


Tack, tack underbara M & B för att vi fick låna ert lilla paradis på jorden. Att vi fick varvar ned så pass att jag känner mig helt utvilad nu när jobbet drar igång. Att vi fick dessa dagar så nära tillsammans. Och att jag fått laga mat på vedspis igen.

TACK!!!

3 kommentarer:

 1. Stort tack för titten i ert semesteralbum! Låter helt ljuvligt och välbehövligt med ett tillfälle att varva ner, umgås och reflektera över livet! Och använda vedspis! Förstår att du/ni njutit! Kram / K

  SvaraRadera
 2. Nu har jag tittat ikapp dina underbara inlägg, man hinner liksom inte med lika mycket nu på sommaren när man är ute till sena timmen... Vilken härlig stuga och vilken härlig semester ni har haft! Skönt att få kura skymning och bara få umgås och få vara som man är. Underbart!

  Sommarkraam
  Petronella

  SvaraRadera
 3. Jag gillar verkligen att titta i ett sådant här fotoalbum. Härliga bilder Hanna. Passande text som jag instämmer i. Du hade mig fast redan i första bilden som jag betraktade nöjsamt länge. Nu får jag återgå till inomhusprojektet. Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!