lördag 10 augusti 2013

Snabbvisit i hemlandet


Det här med längre sommarlov än semester ställer ju som bekant till lite besvär som måste lösas. Mor min ställer upp och två av mina fina söner är två veckor hos henne i stugan i Småland. Stugan med denna vidunderliga utsikt ifrån köksfönstret. 

För att vi alla ska klara av dessa många dagar for jag söderut direkt efter jobbet igår, för att få träffa gossarna och för att låta mor min vila lite.


Vi åkte till Byarum denna dag, efter att Äldste jobbat några timmar i ladugården.


Där, i Byarum inte i ladugården, finns de absolut godaste wienerbröden, bakade av en närboende dam. De är fullkomligt ljuvliga. Resten av det hembakta är inte dumt det heller kan jag intyga.


Och för en bondromantiker som jag finns inte mycket bättre miljö än denna att avnjuta en härlig fika på.


Gamla soffor, hemvävda gardiner, rutiga dukar, spinnrockar, pinnstolar, slagbord och öppna spisar vart man än vänder sig.


Dessutom, som förhöjning av upplevelsen, har Damklubben ett lotteri för att få ekonomi i denna trevliga inrättning. Damklubben! Är inte det tjusigt? Det vore allt värt att börja brodera om det var kravet för att få bli medlem i en Damklubb.


Lotterna kostar 2 kr stycket, så man kan kosta på sig några stycken. Behöver jag nämna att pojkarna finner detta mycket roande.


Att man dessutom har ganska stor chans att vinna är ju inte heller så dumt. Vi håvade in en frottéhandduk, ett doftljus med doften lavendel, en tygklädd korg samt en, av en lokal dam, broderad julduk. 


Nöjda med dessa vinster gick vi vidare för ett besök i fårhagen vilket ju också är en väldigt trevlig syssla.


En hage där Äldste varit med och tillverkat Gärdesgården som omgärdar hagen, då han gick en kurs i denna lära.


Lammen var kärvänliga och tyckte väldigt mycket om att gosa. Och frågan är om det finns så många saker som är mysigare än att att gosa med lamm.


En väldigt trevlig utflykt blev det innan vi vände åter för att fortsätta aftonen med pizzabakning, lite film och ett kvällsdopp.

5 kommentarer:

 1. Vilken dag! Det är bara att gratulera till alla fina vinster, ser ut som att investeringen i lotter betalde tillbaka sig :-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Å, vilket härligt ställe! Jag är också förtjust i sådana platser som det liksom bor en påtaglig själ i.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åhh, älskar sådana där ställen, där man liksom aldrig vill gå hem och det där wienerbrödet.... My God!!!!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 4. Det var många bilder som såg mysiga ut. Kramas är inte dumt. Inte smaskiga wienerbröd heller. Bara lite mer klabbiga och smuliga. Kram och bä på dig.

  SvaraRadera
 5. Vilket mysigt ställe! Och vad knasigt det är att inte alla som vill kan få ha sommarlov! Stora kramar!

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!