fredag 20 juli 2012

Stekt torsk med olivsås

Något av det jag såg fram mest emot med husvagnssemester var att känna doften av gasspis blandat med kaffedoften, och det var verkligen lika mysigt som i barndomens minnen. Och ändå så är det trevligt att få komma hem till min stora härliga spis och laga mat på alla plattor samtidigt.

Idag blev det stekt torsk, färskpotatis, bönor och en trevlig sås på oliver, tomater, champinjoner och lite annat gott. Torsken gör jag på det allra enklaste och godaste sättet. Varm en stekpanna till strax under medelvärme, lägg i smör och när det puttrar och dofta så lägges torsken i pannan. Salta och peppra ganska ordentligt och låt den ligga där tills den är genomstekt. Vänd den inte, rör den inte, det blir kalasgott!

Såsen bestod av
200 g skivade champinjoner
Smör
200 g crème fraîche
1 fiskbuljongtärning
2 tomater
10-15 oliver
2 vitlöksklyftor
Salt, peppar och dragon

Fräs champinjonerna i smöret
Tillsätt crème fraîche och buljong
Låt putta en stund
Hacka tomater, oliver och vitlök
Rör ned i grytan
Smaka av med salt, peppar och dragon
Puttra på en stund till

Och att avnjuta det i dagens sol förhöjde upplevelsen ytterligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!