lördag 8 juni 2013

Medeltidsmarknad


Grannbyn ställde traditionsenligt till med Medeltidsmarknad på Nationaldagen med hantverksmarknad, riddare, tempelbröder, drängar, pigor tornerspel, gycklare, trubadurer... 


Och Äldste har i månader önskat delta som försäljare av sina hönors ägg. Han har snålat mot sina ordinarie kunder och hade samlat ihop över 300 ägg till dagen.


Då han inte fick delta på egen hand på grund av sin ringa ålder fick moderna försöka bidra med sitt. Det blev hemkokta godsaker och surdegsbröd. Mormor bidrog med Småländsk ostkaka.


Maskeradutstyrseln var ett krav som marknadsarrangörerna tillhandahöll. Våra matchande tunikor var i ylle och dagens temperatur steg upp mot sisådär 28 härliga grader. Vi frös inte en endaste liten stund på hela dagen.


Äldste var så stilig! 
Och han blev så nöjd med dagen. Vi vände åter hemmet utan den minsta lilla sak. Precis allt sålde slut och äggakassan kändes betydligt tyngre än vid ditfärden.


Även om den lättade en aning efter vissa nödvändiga inköp.


Det är så härligt när sönerna vill göra något tillsammans med mor sin. Det känns som att varje sådant tillfälle ska tas tillvara och njutas av för att sedan sparas som en vacker pärla på minnets tråd.

9 kommentarer:

 1. Alla trevliga saker man gör ihop i familjen blir som små minnen i en skattkista. Roligt att ni sålde rent. Det hör till att man kommer hem med några andra fynd.
  Kram Bosse L

  SvaraRadera
 2. Stupstockar och hjorthorn också!! Jag blir avundsjuk på din son, här är man kung liksom och har bara två knäppa tuppar som inte lägger ägg.
  Jag är slagen av en pöjk! Jag hämtar hit honom så får han bli Kammebornias förste hönsskötare och ansvarig för all handel med råvaror kring Kungariket. Vi ska till medeltidsveckan i år btw, där kanske jag kan lära mig något.
  Hälsa honom ifrån mig och säg att jag är imponerad.

  Krama familjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mutar du med en get, en ko och lite gäss så fruktar jag att han överger sitt hem.

   Radera
 3. Ni ser fantastiska ut! Längtar direkt efter medeltidsmarknaderna i Tyskland. Kanske blir det en utflykt till er grannby nästa år. :D

  Jag undrar lite om äggen. Hur många ägg får ni en vanlig dag? Alltså hur länge måste man samla för att få ihop 300stycken? *känner mig som ett riktigt stadsbarn nu*

  Kram,
  Constanze

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen värt ett besök.
   Beträffande äggen så får han 10-11 per dag. Med strikt ransonering för oss och lite stöd ifrån gammelmosters höns så skrapade han ihop denna mängd på mindre än en månad. Med ett halvårs hållbarhet på äggen så fungerar det utmärkt.

   Radera
  2. Det kanske blir en bra cykeltur nästa år! :D

   Känner mig riktigt dum när det gäller lantbruk och djurhållning. Får skylla på att jag är uppvuxen i en industristad... ;-) Har ägg en sådan lång hållbarhet? Visste att de klarar sig 4 veckor utanför kylskåpet. Fascinerande!

   Radera
 4. Åh, vi missade er denna dag trots att vi hade tänkt att åka dit! Kan tänka mig att det blev en minnesvärd upplevelse och att du sålde slut på ditt fantastiska hembak förvånar mig föga! Härligt att ni inte behövde frysa! :) Hoppas ni gör om det så att vi får möjlighet att ta del av detta ett annat år! Kram / K

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!