fredag 25 maj 2012

Grabbhäng och en cabriolet


Maken behagar vara på tjänsteresa, så då får man passa på att göra stan med grabbarna.


I synnerhet när vädret är fantastiskt, grabbarna är mina söner och de två yngre varianternas pianolektioner ändå hade fört oss till stadens centrum.


Det blev kvällsmat vid åkanten.


Och naturligtvis matning av fiskar och änder med det som magarna inte rymde. Fiskarna verkade uppskatta lättsaltade chips mer än vad barnen gjorde.


Kastanjer i blom tycker jag ser ut som jättelika kandelabrar. Vackra och majestätiska och de får mig att tänka på Paris i början av maj.


Då vår bil är på verkstaden får vi låna bil av de underbara svärföräldrarna, en cabriolet!
Gissa om det är populärt när det är 25 grader halv åtta på kvällen. Det var ingen som hade en tanke på att fara raka vägen hem. Först en liten glidarsväng i stan, nostalgiskt för en, drömskt om framtiden för två och den fjärde begrep överhuvudtaget inte vad vi pysslade med och ifrågasatte starkt varför vi inte åkte ut ur stan.

Han kom dock mer in på vår linje när vi kom ut på smala små vägar, kantade av blommor och blad som fyllde bilen med sina dofter. Han hejade glatt på precis alla i den cykelklubb som verkade ha träning på samma väg som vi färdades. 

Att musiken skulle pumpa på ur högtalarna var det ingen tvist om någon gång, möjligen då lite på modern som inte ville riskera att spränga svärmors högtalare.


Väl hemma blev det efterprat i föräldrasängen, dit tillträdet är fritt när fadern är borta, och sedan somnade de en efter en, jag sist, i ett virrvarr av ben och armar. De blir ju inte mindre precis men de är precis lika mysiga.

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar kväll med sönerna! Kastanjer är verkligen majestätiska! Vad är Upplandskubb? Är det en sorts bröd? Får burkarna vara rostiga? Min barndomskatt levde vidare, han gjorde inga mer klantigheter, så han blev ganska gammal. Prickig klänning är en hit vill jag lova, underlättar det mesta faktiskt :)

  SvaraRadera
 2. Ååååå, vilken underbar kväll!! Det låter verkligen tok-fint!

  SvaraRadera
 3. Det låter så mysigt! Och det måste ha sett väldigt roligt ut med alla armar och ben! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vilken underbar kväll! Du skriver så fint.

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!