torsdag 16 februari 2012

Bubblande färglek i badkaret

Igår eftermiddag var Yngste lite trött efter mycket utelek och dessutom lite lortig. Han har en oerhörd aversion emot att tvätta håret den gossen, så ofta försöker vi ge själva tvagningen något mervärde. I detta fall blev det riktigt lyckat och jag kan varmt rekommendera det även till barn utan aversion mot renlighet.

Jag tog ett gäng muggar i hårdplast, sprutade i lite diskmedel och lite färg på flaska, inköpt på panduro, fyllde på med vatten och gav gossen sugrör. Sedan blåste han varpå färggranna bubblor steg upp som små berg ur muggarna. Till att börja med hade vi ritpapper med i leken, som vi lade ovanpå bubblorna för att skapa bilder.


Men efter ett tag kom bröderna in, blev intresserade och ville vara med. Då övergick leken mest i att skapa ett färggrant bubbelberg i hela badkaret. De hade jätteroligt. Och själva tvätten gick bra den med då han begrep helt av sig själv att det inte gick an att kliva ur badet och vara gul och grön och vit och blå mm.

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni orkar göra det där lilla extra! Det är så onödigt då vardagliga måste blir otrevliga moment att tampas med!

    SvaraRadera
  2. Jag vill skicka dig massa varma goa kramar denna torsdag!!

    SvaraRadera
  3. Vad smart!!! Du e så bra Hanna :)

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!