måndag 31 augusti 2015

Primörbetor, getyoghurt och smulat Isterband

Nu var det länge sedan jag lade ut ett recept här på bloggen (till Mellans glädje) så här kommer nu ett. Det är som så att vi i det närmaste har blivit sommarvegetarianer så här i skördetid. 
Jag ÄLSKAR skördetid!
Jag älskar att plocka i mitt växthus och att tillaga alldeles mjälla grönsaker.


Dagens recept är inspirerat av ICAs inspirationstidning.

Primörbetor, getyoghurt och smulat Isterband
för ca fem personer

1 kg färska betor av önskad sort

20-25 små färskpotatisar
rapsolja
salt

4 polkabetor
2 msk äppelcidervinäger
2 msk rapsolja
Salt

400 g Isterband av god kvalité

2 dl grekisk yoghurt
Getost efter smak
Salt

sallad

Koka kilot med betor i ca 30 minuter
När de är mjuka, häll av, spola dem i kallt vatten och gnid försiktigt av skalet

Sätt ugnen på 175 grader
Skrubba potatisen, lägg dem i en skål, ringla över rapsolja och salta
Lägg upp på en långpanna och baka dem i ugnen i ca 30 minuter

Skala polkabetorna och hyvla dem tunt, gärna i en mandolin eller med osthyvel.
Blanda Äppelcidervinäger, rapsolja och salt
Varva skivorna med blandningen i en skål och låt stå.

Sprätta upp korvskinnet och stek innehållet på ganska hög värme. Smula sönder.

Mixa yoghurt och ost
Smaka av med salt

Då var det dags för monteringen.
Rätten kan ätas varm, kall eller ljummen.

Grunda med potatisen
Skär betorna i klyftor och sprid ut på tallriken.
Strö över Isterbandssmulet
Ringla över lite av yoghurten
Dekorera med polkabetor och sallad
Servera resten av polkabetorna och yoghurten till.
Och så ett gott bröd förstås.
Voila!

1 kommentar:

  1. Skördetid är den bästa tiden! Helt ljuvligt att ha trädgården som skafferi. Kramar Liza

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!