lördag 4 juli 2015

Vi struntar i duschen

Vi struntar i duschen efter kvällens målarpass


Och far till skogssjön istället.
Promenerar över hygget på stigen mellan vajande gräsvippor och spirande hallonplantor.


Sjön är liten och vattnet är varmt så länge tårna inte kommer allt för långt ned i djupet. Vi simmar tvärs över, dyker och leker, undersöker  utan framgång hur långa stjälkarna är på de vita näckrosorna som ännu står i knopp. Vi badar länge och ordentligt, nästan all färg försvinner ifrån ben och armar, tillräckligt mycket för att det ska vara helt okej. 
Det är ju sommarlov.

Jag har nattlinnet med mig och står där i skogsbrynet på barrig mark och byter om ifrån baddräkten, kryper sen in i min ickesmickrande men ack så sköna jumpsuit och slår mig ned på en stenhäll. Njuter av stillhet och skratt i en underbar, kvillrande, slingrande kombination.


Och så traskar vi tillbaka i nattens ljus medan vi talar om att klockan tolv dessa nätter är mer att se som sen kväll än natt och då borde logiskt sett klockan tolv, tolv timmar senare, vara att se som sen morgon. 
(Jag börjar förstå vad de var ute efter för ännu är jag ensam vaken i detta hem.)

Men sovit gott har jag gjort då det inte finns bättre sömnhjälp än en nattlig simtur efter en varm dag. Kroppen blir så härligt tempererad och avslappnad och så hade jag ju bara att borsta tänderna och krypa till kojs vid hemkomsten.

6 kommentarer:

 1. Åh låter fantastiskt härligt! Sjön är ett av de få ställena som det faktiskt går att befinna sig i dessa varma dagar... Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lider inte av värmen på dagen men på natten vill jag gärna vara sval och då är ett kvällsdopp fantastiskt välgörande.

   Radera
 2. Å vad mysigt det ser ut. Tänk om det vore sommar alltid ändå :)
  sv. Tack för din kommentar. Känns skönt att någon förstår, för det är så svårt att förmedla till de som aldrig upplevt detsamma. Kram.

  SvaraRadera
 3. Härligt med en sjö så nära så man kan ta ett dopp på kvällskvisten. Jag håller mig i källaren i mina syrum den varmaste tiden på dagen och så går jag ut i trädgården fram emot kvällen. Det är ljuvligt att kunna sitta där ute till sent på kvällen.....det är alldeles tyst och stilla. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvällarna är i det närmaste gudomliga nu!

   Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!