måndag 13 juli 2015

Tunnbröd

Jag vill bara utbrista att jag älskar sommaren!
Det gör mig inte så mycket att värmen är lite si och så med för jag njuter av att alla är hemma och går och skrotar med sina projekt. En renoverar gjutjärnssoffor, en bygger hönshus, en klipper gräset och så vidare. 
Vi grejar var för sig, 
tillsammans.


Och idag fick jag åter nöjet att dra igång min stora bakugn. Klockan åtta var jag uppe och tände för här skulle bakas tunnbröd veckans första dag. 


Kära vänner hörde av sig här om dagen och undrade om vi inte kunde göra just detta. Jag som aldrig bakat tunnbröd, i Småland är det mer hålkaka och limpa med råg i som gäller, nappade och åtog mig eldansvaret.


Vi brände de första och gjorde knäckebröd av några.


Men därefter gick det galant.


Mitt i hettan kom maken upp och serverade kaffe och nygjord flädersaft. Det var fantastiskt gott till nybakt tunnbröd med rejält med smör på kan jag lova. Barn och vuxna åt alla sådana mängder att vi blev en aning fundersamma om det skulle bli något över.


Det fanns dock ingen anledning till oro då vardera familj fick varsin rejäl hög, härliga tunnbröd att stoppa i frysen.

Hönsen fick sin ranson de också, 
de brända bröden.

Jag inser att jag får allt svårare att hyra ut vår lilla bagarstuga ju mer jag använder den.

2 kommentarer:

  1. Ser hur mysigt ut som helst :)

    SvaraRadera
  2. Jag skulle nog också ha väldigt svårt för att hyra ut ett sådant paradis. Du kunde kanske hålla kurser i bagarstugan i stället? Jag hade gärna anmält mig om det inte varit så långt bort. Kram

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!