torsdag 10 oktober 2013

Simskola

Kommunen anordnar simskola tre perioder per år för barn som fyller sex år, eller mer, innevarande år. En period pågår i tre veckor och undervisningen sker dagligen måndag till torsdag. Under dessa veckor lär sig barnen enormt mycket och föräldrarna blir helt utschasade, för att inte tala om hur uttråkade eventuella småsyskon blir. Denna gång är det tack och lov vår yngste det gäller så det finns inga småsyskon att hålla på gott humör i en ganska spartansk badhusentré med blott en godisautomat och ett akvarium som underhållning.


Dock finns det en äldre bror som måste bli bättre på att simma för att klara betygskraven, och vad passar då bättre än att han går med och simmar så långt han bara kan och hinner dessa dar.


Simskolan börjar två timmar efter att jag slutat jobbet. Min plan var att idag hämta gossarna och fara iväg på en liten utflykt i mellantiden. Jag gjorde i ordning picknick redan i morse men allt eftersom dagen led och jag upprepade gånger bligat ut på det ihärdiga regnet såg jag så smått min plan flyta iväg. När det blev dags att hämta gossarna var de inte det minsta hugade på att sitta ute och fika alldeles oavsett hur lockande det varit i tanken. 

Lösningen fick bli badhusets foajé. Inte så speciellt mysig miljö men desto trevligare sällskap. Vi fick en god stund med ivriga berättelser ifrån dagen. Smörgåsar och bullar slukades och svartvinbärssaften gick ned den med. När fikat var avklarat blev lokalerna ordentligt undersökta men sedan började det att klia i de små kropparna. Nu var de less på att vänta! Vi uthärdade ytterligare 10 minuter, ganska långa sådana, och så var det dags att byta om.
De skötte sig strålande och nu får vi pusta i tre dagar innan det åter drar igång.

7 kommentarer:

 1. Åhh, vet preciis hur det är med de där simskolorna! Men, de ska genomlidas eftersom det är världens bästa livförsäkring och vad mysigt om man kan kombinera livsviktigt med mysigt fika!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 2. Förstår att barnen lätt blir uttråkade. Viken otroligt bra grej dock med simskola. Här hemma finns det simskola i havet en vecka om sommaren vilket inte räcker på långa vägar, Blir väl så när en kommun inte har eget badhus. Liza

  SvaraRadera
 3. Oj vilken intensiv simskola! Men då är det ju också avklarat sen och kanske har de lärt sig simma på bara ett par veckor - häftigt!
  Här i Karlstad blir simskolorna inomhus fulltecknade väldigt snabbt så vi väntar till nästa sommars ute-simskola.
  Mysigt med pick-nick! Och det går ju faktiskt nästan lika bra att ha den i en foajé! Sköt om dig, kram!

  SvaraRadera
 4. Det är ju perfekt att storebror kan följa med och öva simning under tiden. Kram.

  SvaraRadera
 5. Det är bra när man kan improvisera när vädret inte uppför sig som man planerat.
  Jag minns också dessa simskolestunder som är så livsnyttiga, men som kan bli så svettiga. När det var mörkt, regnigt och blåsigt när vi kom ut från hallen. Man tror att de aldrig kommer att lära sig. Vi kommer att behöva åka dit år efter år. Plötsligt är det bara gamla minnen. Istället lever det några delfiner i hemmiljön. Kraven har verkligen blivit höga i skolan. Jag hade inte fixat dem på min tid. Jättebra att storebror kan slipa formen under tiden.

  SvaraRadera
 6. Skulle önska att vi kunde genomföra veckornas väntpass tillsammans men jag gissar att det är lite sent att anmäla sitt barn nu! Längtar efter lite umgänge men jag får väl lugna mig lite eftersom du trivs så bra där i simskolefoajén att du vill stanna några veckor till :-)! Kram / K

  SvaraRadera
 7. Du kom på knepet. Picknick kan man ha var som helst. Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!