torsdag 24 oktober 2013

Medaljer och en djungelfladdermus

Simskoleavslutning med djungeltema.


Då fadern och Yngste slår sina kloka huvuden ihop blir en fladdermus ett typiskt djungeldjur. Detta resulterade i att gossen genomförde hela dagens lektion plus ytterligare 1,5 timmes bad iförd en Batmankostym. Det gick utmärkt att simma i den så bevisligen har han lärt sig en hel del under dessa veckor. Lite extra meck var det dock att krama vattnet ur alla muskler var gång han klev upp ur vattnet.


Nu är dock simskolan till ända för denna gång. Mamman pustar ut av lättnad över att få återgå till vanliga rutiner på eftermiddagarna men även över att den för tre veckor sedan så vattenrädde gossen nu både hoppar ifrån kanten, simmar under vatten, ja simmar över vatten också - hela tio meter, samt tvättar håret utan att halva byn hör hans hjärtskärande vrål över en sådan grym behandling.

Diplom fick han och en rekommendation till steg två. Och bäst av allt, hela fyra simmärken har han förtjänat. Det var en mycket rakryggad pojk som stolt sträckte fram sitt diplom, vars baksida innehöll information om de märken han förtjänat, och emottog FYRA märken. 
Fyra tapperhetsmedaljer! 

Till våren är vi igång igen, när nästa simskoleperiod infaller.
Men nu ska jag riktigt njuta av att åka hem direkt efter att ha hämtat pojkarna i skolan.

2 kommentarer:

  1. Så roligt att simundervisningen gav ett så fint resultat. Tack för att du visade fotot. Nu är min fladdermusfobi botad. Inte kan man var rädd för sådana muskulösa möss. Kram

    SvaraRadera
  2. Men så skönt att vattenrädslan gått över. Kram.

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!