tisdag 20 november 2012

Kruka av konservburk

Det finns en hel massa jag borde göra idag och istället för borden har jag myst med Yngste en låång stund, kört Äldste och Mellan till och från stallet, med risk för livet. Nej då, det går faktiskt riktigt bra. Vidare fick jag en idé som jag fann helt och hållet oemotståndlig och följaktligen var jag absolut tvungen att testa den i verkligheten.

Efter gårdagens pizzamackor blev det en hel mängd konservburkar, som tidigare innehållit ananas, över. I sista sekund räddade jag dem ifrån papperskorgens öde eftersom idén redan börjat ta form någonstans i bakhuvudet. Jag skulle göra hyacintkrukor utav dem.


En konservburk utan lock och vassa kanter.


En remsa presentpapper eller annat vackert papper som limmas på. Och därefter dekoreras med band, en tygremsa och/eller något annat tjusigt som råkar finnas till hands.


Och så en hyacint, lite mossa och några torkade citronskivor av en citron som höll på att bli för gammal.

12:50 betalade jag för hyacinten, på detta vis tycker jag allt att jag fick ganska mycket för pengarna. Om jag blir hembjuden till någon inom det närmaste föreligger risken att jag tar med en dylik kreation.

10 kommentarer:

  1. Jättefint, Hanna. Synd att man inte tål dessa fina blommor alls. Men själva iden kommer jag kanske att sno någon gång i framtiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eventuellt kan krukan fungera även till andra blommor. :)
      Men väldigt tråkigt att du inte tål dem.

      Radera
  2. Vad du är duktig Hanna! Hade aldrig tänkt på att göra en kruka av en konservburk...
    Jättefint!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  3. Vilken bra idé! Krukan blev jättefin. :)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Åh så fint, tänk vad man kan göra med en enkel konservburk! Hur gjorde du för att få bort de vassa kanterna? :)

    Åh så mycket gott ni har på ert julbord, du är lika förtjust i julmat som jag är verkar det som :D Visst är det mysigt att äta julbord ute på restaurang men bäst blir det ju alltid hemma. Då får man julmaten precis som man själv vill ha det. Tycker det är så kul att alla landskap och städer har sina egna specialiteter på julbordet, upplandskubb har jag aldrig ätit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder Tupperwares konservöppnare. Den lämnar inga vassa kanter efter sig.

      Radera
  5. Så fint det blev! Tack för inspirationen. Jag blev grymt sugen på de där pizzamackorna du visade tidigare!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  6. Vilken himla bra pysselidé! Fint också!

    SvaraRadera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!