tisdag 2 februari 2016

Semlans biprodukt, ströbröd


Som bekant så är ju semmeldagen i nära antågande och vi har redan tjuvstartat.
Det bästa semmelreceptet finns här och i år blev det en dubbel sats.
Mandelmassan gör vi numer oftast själva av två delar mald mandel, en del socker, en del mald inkråm och så vätska i form av mjölk, grädde eller vatten till önskad konsistens.


Det inkråm som blir över torkar jag i ugnens eftervärme eller i vedspisens ugn med luckan öppen.


Och så mortlar jag det till ströbröd.
Gott och mögelfritt ströbröd som räcker till långt fram i höst.
Det går nog inte att sticka under stol med att vi äter ganska många semlor under en säsong.

6 kommentarer:

  1. Mums med semlor och vilken fin kille ni har och guu så fint ni har det hemma hos er!! <3

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  2. Hembakade semlor är absolut det godaste. Mandelmassan i de färdigköpta är så söt...t.o.m. för mig som älskar allt sött. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de! Och för mig som inte är så förtjust i kardemumma i semlor går det nästan inte att få tag i goda köpesemlor.

      Radera

Hej!
Vad roligt att du vill lämna ett litet spår på min blogg!